Afgelopen zaterdag zijn we begonnen aan een nieuwe reeks van de inmiddels erg populaire Z-Tiles Masters wedstrijden, strokeplay vanaf de backtees.

We zijn erg blij dat de sponsor ook dit jaar zijn naam verbindt aan deze strijd.

Er waren maar liefst 42 deelnemers, wat een record is. De starttijd in de ochtenduren bevalt beter dan de middagwedstrijden in 2017.

Het weer en de baancondities:

Ondanks dat de temperaturen in de voorgaande dagen en op de dag zelf prima waren, was er toch de nodige schade berokkend aan de bunkers door de enorme hoosbuien van donderdag. Als gevolg daarvan waren alle bunkers tot G.U.R. verklaard, waardoor ook de wedstrijd niet meer qualifying was.

Er waren best veel inschrijvingen van dames en als wedstrijdcommissie hebben we geprobeerd deze zoveel mogelijk in te delen in een flight met twee heren. Ook de volgende wedstrijden zullen we dit zeker doorvoeren, omdat de dames dit zelf ook erg leuk vinden.

Zoals gebruikelijk wordt 13 oktober, na de 5de wedstrijd (shotgun) de overall klassementen opgemaakt. De speler met de laagste bruto score(beste 4 van 5 scores) zal uiteindelijk worden bijgeschreven op de Z-TILES tegel die op het terras ligt. 

Daarnaast zijn er ook dagwinnaars voor de categorieen:

- Beste bruto score
- Beste netto score   

Deze winnaars worden ook uitgenodigd voor de 'kampioenenbal' wedstrijd (21/10), waar de 1ste prijs de felbegeerde parkeerplaats is voor de kampioen 2018.

De dagwinnaars van 2 juni waren:

- Beste bruto score:   Jesper van Dijk, 73

- Beste netto score:   Jan-Paul Bierling, 66

Er waren in beide categorieen ex-aequo scores, maar de computer heeft gekeken naar de laatste negen holes!

Via de site https://rijswijkse.prowaregolf.nl/meerronden kunnen jullie de standen bekijken van de wedstrijden.

Zaterdag 28 juli is de volgende wedstrijd van Z-Tiles Masters.