Rijswijk, April 2018
Marshalnieuws

Hoewel de NGF competitie nog volop loopt, is de marshalcommissie al weer druk bezig met voorbereidingen om het alle spelers op onze mooie baan zo goed mogelijk naar de zin te maken. Belangrijkste aandachtspunt is de baanbezetting en de daarmee gepaard gaande speelsnelheid. Hoewel de marshals meer taken hebben (denk aan het benadrukken van het repareren van pitchmarks!) zien zij vooral toe op de doorstroming; daarbij is het niet altijd mogelijk aan ieders wensen te voldoen. Op een mooie zonnige dag rond het middaguur en met veel spelers in de baan kun je wel eens even moeten wachten op de spelers voor je. Wij hopen op jullie begrip en medewerking.

2018 04 25 marshall

Momenteel hebben we een hechte groep van 25 vrijwilligers, die 1 à 2 keer per maand 3 uur de baan in gaan om te marshallen. De commissie coördineert en begeleidt de groep en stelt maandelijks een rooster op waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de individuele wensen van de marshals.
Op 23 april hebben we een marshalwedstrijd gehouden om het seizoen te openen. Peter Rogaar ging met de eerste prijs weg, Ria Vriessen werd tweede en Tineke van den Hoek derde. Onder het genot van een drankje en hapje werd het marshalseizoen officieel geopend.
Inmiddels zijn we dus alweer in de baan op tijden dat er geen competitie is. Afspraak is ook dat er niet gemarshald wordt wanneer er wedstrijden zijn of tijdens commissieochtenden en baanverhuur. Binnenkort zult u ons in de felle hesjes en met marshalkar weer vaak zien.
Word jij ook marshal?
We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers zodat we continue elke dag 2 marshals in de baan kunnen hebben. Wil je ook je betrokkenheid met de vereniging tonen, meld je dan aan bij Hans of Tom of per email naar marshal@rijswijksegolf.nl. Dankbaarheid zal je ten deel vallen, naast 2x per jaar een wedstrijd speciaal voor de marshals en een cursus reanimatie/AED gebruik!
Marshalcommissie
Hans Versteegen en Tom Wesselingh