Een nieuwe lente, een nieuw geluid:  de 18 Holers spelen voor het eerst 9 holes Single gevolgd door 9 holes Greensome. Samenspelen bevordert het teamgevoel en dat wil de NGF graag promoten. Gewoon na hole 9 even wachten op elkaar en dan als viertal verder gaan. Maar hoe kom je dan aan een uitslag? Ook daar heeft de NGF een passende oplossing voor gevonden: tel het aantal gewonnen holes van alle teamleden bij elkaar op en het team met de meeste plusjes wint.

Simpel?  Ja, maar niet iedereen had zich verdiept in de materie, zo bleek op deze eerste competitiedag. Gelukkig hadden wij dat al voorzien en hebben we ons, als eerste Gastvrouw, goed ingelezen en bedacht wat nodig zou zijn om de nieuwe opzet tot een succes te maken.

Het Keerpunt na hole 9 hebben we, aan de kopse kant van de drivingrange, ingericht als Hole 9½. Compleet met koffie en warme chocolademelk, een “Goed Bezig” reepje en een flipover voor de tussenstanden. Dit laatste bleek cruciaal, want na 9 holes werd de hamvraag gesteld: “hoeveel plusjes heb je gehaald?” en dan komt het antwoord “ik sta 1 down” Tja, dát kan dus niet meer….

Tijdens deze nog nooit meegemaakte tussenpauze werd het een gezellige boel. De ambiance,  de bankjes mét warme plaids tegen de harde en koude wind en ons eigen enthousiasme nodigde uit om het teamgevoel een boost te geven en weer opgewarmd en vol goede moed vervolgden de viertallen hun wedstrijd. Elk viertal kreeg 1 formuliertje mee voor de uitslagen voor de 4 speelsters en als beloning voor inleveren van dit formuliertje werd op Hole 19 het heerlijke borrelhapje geserveerd. Geroutineerde captains hadden al snel in de gaten dat dit een handigheidje is dat zij ook graag willen gaan toepassen….

Klokslag zes serveerde Perry en zijn crew het diner en naast de gezellige opmaak was ook de smaak voortreffelijk.

En hoe beviel nu dit nieuwe geluid?  Zo te horen aan de stemming na afloop bijzonder goed! Het is natuurlijk even wennen dat jij zélf niet kan zeggen dat je je wedstrijd hebt gewonnen, je moet je ego even opzij weten te zetten voor het team maar dan heb je wél een goed teamgevoel!

We zijn benieuwd hoe we er over denken als we volgende week zélf hebben gespeeld ?