Verslag Heren Senioren 18 holes

De eerste competitie wedstrijd speelden wij op de baan van de A’dam Old Course gelegen onder de rook van de Arena, de Fly-overs van de spoorwegen en de metrolijnen en in al dat geweld van beton ook nog verscholen in bos. Normaal gesproken is het een 9 holes baan maar twee holes waren onder constructie dus speelden we op zeven holes twee keer plus nog een paar extra om uiteindelijk toch 18 holes te spelen. Een aparte ervaring met veel heen en weer geloop tussen verschillende holes.

Onze tegenstander was De Kennemer 1 en kijkend naar de exact handicaps van enkele van de Kennemers leek er voor ons een zware taak weggelegd. De eerste negen werd er single gespeeld en de tweede negen de in onze competitie nieuw door de NGF geïntroduceerde spelvorm greensome. Over dat laatste waren de meningen niet onverdeeld gunstig en het laatste woord daarover is dan ook nog niet gesproken.

Maar goed, terug naar de wedstrijd. Gelet op de uitslagen met twee halves, twee gewonnen en twee verloren gaf de met 8-0 gewonnen match van Chris de doorslag hetgeen gelijk iets zegt over de puntentelling die door een ieder als unfair werd beschouwd. In het oude systeem zouden we hier namelijk een gelijk aantal punten hebben behaald. Nu wonnen wij met 23 gewonnen holes tegen 16.

In de greensome wedstrijd wonnen wij alle drie onze partij met totaal 36 gewonnen holes tegen 21. Einduitslag 6-0!

Voor ons kon de dag niet meer stuk en werd door allen in uiterste gezelligheid afgesloten met een heuse Zuid-Afrikaanse braai!

Volgende wedstrijd spelen we op de Kennemer tegen Rozenstein 2.

Bert Goedegebuure

Captain

Heren Sr 3 18 holes