informatie dd 26 februari 2017

De Rijswijkse GC beschikt momenteel over veertien handicarts, waarvan er tien ter beschikking zijn gesteld door de Stichting Handicart. De overige vier zijn buggies die door clubleden beschikbaar zijn gesteld aan de club. Deze worden ingezet tegen hetzelfde tarief als van de Stichting Handicart (thans 4.-- per ronde van 9 of 18 holes).

Deze Stichting zet zich in om zoveel mogelijk tijdelijk of permanent minder valide golfers in staat te stellen de golfsport te blijven beoefenen, en heeft momenteel meer dan 650 handicarts geplaatst.

Het aanvragen van een permanente of tijdelijke handicartpas is eenvoudiger geworden. Via de website (www.handicart.nl) kan iedereen bij ‘pashouders’ via  ‘aanmelden’ zelf een webformulier openen. Bestaande donateurs krijgen de gegevens te zien die al bij de Stichting Handicart bekend zijn. Daarvoor moeten ter controle eerst het klantnummer en het e-mailadres worden ingevuld. Met het invullen van het formulier wordt direct ook de incassomachtiging voor de pas en de wijze waarop men wil doneren geregeld. De aanvrager krijgt het ingevulde formulier per e-mail toegestuurd. Daarna kan hij dit webformulier zelf printen en laten tekenen door een arts of therapeut en vervolgens indienen bij de clubconsul handicart, rechtstreeks of  via de caddiemaster.

Denk erom een pasfoto bij te sluiten als het om een permanente handicartpas gaat. De clubconsul handicart stuurt het formulier op naar de stichting Handicart.

De kosten voor het registreren en aanmaken van een tijdelijke handicartpas (drie maanden geldig) bedragen € 5.

Het is mogelijk de handicartpas als App te laten registreren, voorlopig echter alleen op Apple en Android toestellen. In de loop van 2017 komt een nieuwe versie van de App die geschikt is voor alle toestellen.

Omdat het aangeboden lage gebruikstarief niet de kosten van de handicart en van een noodzakelijke uitbreiding van het aantal handicarts van de Stichting Handicart dekt, zijn donateurs en sponsors hard nodig. In de gang van het clubhuis zijn flyers aanwezig met portvrije antwoordkaarten om zich als donateur van de Stichting Vrienden van Handicart te melden.

Uitgebreide informatie over de Stichting Handicart kunt u vinden op de website: www.handicart.nl

Liesbeth Polman is de Clubconsul Handicart Rijswijkse Golf en Vlietrand golf Rijswijk, namens de Stichting Handicart.

Tel: 070 327 3841                   Email: lie.polman@planet.nl