Deze competitie was er een om niet te vergeten.

2017 07 2 Jeugd1 comp 1We wisten van te voren al dat het heel erg lastig ging worden om niet te degraderen. Dit komt omdat we maar 3 spelers hadden. Namelijk Joep Mokkink, Casper dolman en gangmaker Jake van Zijl. Ook Niek Tetteroo zat officieel in het team. Maar hij had het zo druk met zijn opleiding dat hij geen een keer mee kon doen. Dus we moesten het elke competitiedag hebben van invallers uit jeugd 2.

De eerste wedstrijd speelde we maar met 3 spelers, waarvan er 1 een invaller was uit jeugd 2, Alexander Scheerder. Omdat we maar met 3 spelers waren hoefde Alexander pas bij de lunch aanwezig te zijn om daarna zijn single te spelen. We wisten helaas de eerste wedstrijd op Leeuwenbergh maar 2 punten te pakken tegen de uiteindelijke kampioen Amelisweerd. Het was dus zeker geen schande om met 10-2 van de kampioen te verliezen.

De volgende week wisten we gelukkig wel met genoeg spelers aan de start te verschijnen op Olympus. Hier was Leeuwenbergh de tegenstander. Een team met extreem sterke handicaps, van handicap 1 tot 5. Naast de spelers uit het team hadden we invaller Casper Schulze die ons kwam helpen om het deze wedstrijd beter te doen. En dat is uiteindelijk gelukt, ondanks dat we weer verloren. De uitslag tegen het sterke Leeuwenbergh was 9-3 voor Leeuwenbergh.

Na 2 wedstrijden in prachtig weer was het ook de week erop op Amelisweerd weer prachtig weer. Hier2017 07 2 Jeugd1 comp 2 was Hilversum onze tegenstander. Ook nu hadden we weer invallers nodig, 2 zelfs omdat Casper Dolman het druk had met school. Maar gelukkig waren het deze keer Edward Choe en Ariane Lakerveld die wilden invallen. Het was helaas weer geen succesvolle wedstrijd. We verloren met maar liefst 11-1 in het mooie weer.

De week erna waren we gastheer, ook jeugd 2 was gastheer toen. Het was voor het eerst in de competitie niet zo mooi weer. We waren dus op precies het goede moment gastheer :) De uitslagen waren niet erg verrassend toen we gastheer waren. Leeuwenbergh wist redelijk overtuigend te winnen van Hilversum. En Olympus verloor kansloos van Amelisweerd waardoor wij in punten gelijk bleven met Olympus. Zelfs het doelsaldo van Olympus was na het gastheerschap precies hetzelfde als dat van ons. Waardoor de laatste wedstrijd ging bepalen wie er zou gaan degraderen.

De laatste wedstrijd vond plaats op de mooie baan Hilversum, waar ook het KLM Open gespeeld is in het verleden. Ook deze laatste en beslissende wedstrijd was het weer fantastisch. We speelden in onze sterkste opstelling om er maar voor te zorgen dat we wisten te winnen van Olympus om op die manier onze handhaving veilig te stellen. Het was Claudia Favier die als invaller van jeugd 2 deze alles beslissende wedstrijd meedeed.

Het leek in de foursomes fout te gaan nadat Jake en Claudia hun foursome verloren en Casper en ik 2 down stonden met nog 3 holes te gaan. Maar gelukkig wisten Casper en ik gelijk hole 18 op te gaan nadat we zowel op hole 16 als op hole 17 een birdie wisten te maken. En uiteindelijk wonnen we toch nog waardoor we gingen lunchen met een 2-2 stand.

Alles kwam nu aan op de singles. Ik ging als eerste single de baan in en wist de laatste 5 holes te winnen waardoor de stand nu 4-2 was. Ook Jake wist een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen. Zowel Casper, Jake en ik zaten op het terras te wachten op de laatste speler, Claudia. Wij waren allemaal al klaar en alles kwam aan op Claudia. Als zij zou verliezen of gelijkspelen zouden we degraderen. Ze moest dus winnen om onze handhaving te garanderen. Dit was natuurlijk een flinke druk voor iemand die voor het eerst meedeed met jeugd 1 en de 36 holes competitie.
Maar na lang gewacht te hebben op het terras zagen we Claudia samen met haar tegenstander aan komen lopen. Claudia liep rechtop met een klein glimlachje op het gezicht. Maar we wisten nog niet zeker of ze daadwerkelijk gewonnen had. We wisten het pas zeker toen de kleine glimlach steeds groter werd en ze haar duim vol vertrouwen de lucht in stak.
Het was nu zeker, we zijn niet gedegradeerd!

2017 07 2 Jeugd1 comp 3Het was een zenuwslopende laatste dag maar wel een hele mooie. Deze competitie was soms moeizaam omdat we elke keer invallers nodig hadden en het soms nog moeilijk was om überhaupt met genoeg spelers aan de start te verschijnen. Maar wel was het een erg leuke competitie omdat de sfeer in het team fantastisch was en ook de andere teams stuk voor stuk gezellig waren. Al met al een geslaagde competitie! Met dank aan alle invallers en aan Marijke Dekker, die alle invallers regelde en ervoor zorgde dat alles vlekkeloos verliep.

Joep Mokkink, captain jeugd 1.