8 april - Dames 1 – 27 holes op Hoogland tegen Amelisweerd

En toen was het zover, we mochten na een gezellige gastvrouw dag zelf in actie komen. Op Hoogland, een 9-holes baan waar niemand het bestaan van af wist en waar we na 4 rondjes (inclusief voorspelen) voorlopig ook niet meer gezien zullen worden. De opdrachten waren simpel:

  • Op tijd aanwezig zijn  

Regelmatig een probleem voor Marlies, ook nu weer. “Corina en ik konden elkaar niet vinden op de parkeerplaats in Bleiswijk”. Gelooft u het? Gelukkig werd het weer goed gemaakt door een gewonnen dubbel door dit duo dus ze komen er weer mee weg.

  • Een gezellige dag hebben

Dit was makkelijk, de zon scheen, de voorspelde regen bleef weg en er waren mooie fairways, uitdagende greens, wijn en bitterballen. Alle ingrediënten voor een succesvolle competitiedag.

  • Puntjes sprokkelen

Tegen Amelisweerd, de lage handicappers in de poule. In ieder geval meer dan 1 punt (Hoogland had vorige week met 17-1 verloren) maar het liefst meer. En dat lukte, want het waren er 4.

Dus een score van 2 uit 3, nog niet optimaal maar we doen het ermee.

Mag ik u voorstellen aan de eervolle vermelding van afgelopen weekend?

Marijke Dekker: goed voor de andere 2 punten in de single:

Marijke is een doorbijter, tegenstanders hebben regelmatig moeite met haar in de matchplay. Echter, zij kwam ‘s ochtends uit de auto met de opbeurende tekst “ik zie niets” en verdween vervolgens in de kleedkamer, de rest in verwarring achterlatend. Na een strak half uurtje en wat gepuzzel met lenzen leek het probleem opgelost. Marijke ging aan de slag, en deed in de middag waar we allemaal op hoopten.

Tot volgende week!

De Captain