Lieve Guanita,

Voorstukje:
Velen van u zullen Guanita Pieper niet kennen, maar zij is de in Chili wonende zus van captain Dzjon. De Piepertjes hebben de vreemde gewoonte de letter “J” op een bijzonder manier uitgesproken te willen hebben. Onlangs nog vroeg John tijdens de lunch om de dzjam, wat weer een meewarig hoofdschudden opleverde van zijn teamgenoten. Guanita blijkt het team van Hsr2 op de voet te volgen via de verslagen. Het is misschien ook wel goed, dat we wat internationaal gaan denken in verband met ons naderende kampioenschap. Guanita kan onze springplank naar Zuid-Amerika worden. Genoeg voorinformatie. Lieve Guanita, wat hebben wij de derde wedstrijddag beleefd?

De Haarlemmermeersche ontving ons gastvrij en in de briefing vertelde John dat de baan lang en breed was (daar heb je wat aan) en dat de greens zeer snel waren. Hij kon het weten, want hij had immers 27 holes voorgespeeld, zoals het een goed captain betaamt. Als spelende vroegen we ons wel af, of hij niet alleen een bakkie (Westlands voor kopje koffie) had gedaan en op de puttinggreen had gestaan, want die was snel en de greens in de baan waren uitgesproken traag. Goede info captain.
Peter en Gerrit haalden tegen de Haagsche (onze naaste concurrent) netjes twee punten binnen en Ruud en Ad verdubbelden die. Die twee kwamen echt stralend binnen en met name Ad had de Haagsche heren versteld doen staan om zo’n handicap zo’n goed spel aan de dag te leggen.
Dan… Guanita, komen we bij je broer. De zin hiervoor duidt op een zeperd en dat was het ook, maar dat lag niet aan je broertje. Die speelde goed. Maatje Nico speelde rond en op de greens als een natte krant en de partij werd dik verloren.
Na de lunch de singles en dat werden gevechten vol drama een spanning. Ad weerde zich kranig, maar moest zich bij de 16de gewonnen geven. Broer John redde het niet en zijn meerdere in de opponent erkennen. Enige troostende woorden uit het verre Chili kan hij van zijn zusje wel gebruiken.
Nico had zich de peptalk van zijn broer ter harte genomen en bracht met 4/2 de eerste singlepunten binnen. Peter die de tweede negen met 3 down was begonnen, pakte de laatste hole de 1 up. Knap!
Ruud bracht uitermate koel (zo leek het) ook op de laatste hole twee punten binnen. Met z’n allen wachtten we op Gerrit die druipend van de adrenaline met 1 up naar de 18de kwam. Met een loeilange putt over hoog gras bracht hij zijn bal op 1,5 meter van de hole. Knap hoe je dan met alle kijkers de putt maakt en de winst naar je toetrekt. We zagen bijna een baal cement van zijn rug vallen.
Dit was dan het verslag Guanita. Met deze 12-6 winst rest ons nog één partij tegen de Capelse en dan kan de platte kar uit het vet. We nodigen je graag uit om op 11 mei naar Nederland te komen om de slotwedstrijd te komen aanschouwen. John heeft geld zat, die betaalt je ticket wel. Als onze grootste fan mag je als enige vrouw meerijden op de platte kar. We zetten er wel een dixie op.
Guanita het ga je goed en tot 11 mei.

De vice